Уочи концерта фолклорних ансамбала ветерана: Заједничко коло и пријем код градоначелника

ТРЕБИЊЕ │ У организацији Градског KУД-а “Алат Свислајон” вечерас ће бити одржан први сусрет фолклорних ансамбала ветерана у овој години под називом “KОЈ’ ЗА KОЛА АЈД’ У KОЛО, А KО НИЈЕ НЕK’ НЕ ИДЕ”.

На Тргу слободе данас су се представила сва фолклорна друштава кратком игром и пјесмом и одиграно је и заједничко коло учесника.

Предсједник Градског КУД-а „Алат Свислајон“ Недјељко Ламбета каже да је овај сусрет окупио 14 ансамбала из Србије, Црне Горе и Републике Српске.

„Циљ организовања оваквих сусрета је богаћење културних садржаја Требиња, чување културне баштине, као и дружење и сарадња културно-умјетничких друштава са подручја Требиња и региона“, истакао је Ламбета.

Добродошлицу гостима пожелио је и градоначелник Требиња Лука Петровић, који је у градској управи организовао пријем за учеснике.

„Град Требиње подржава сусрете фолклорних ансамбала и то ћемо чинити и убудуће, с обзиром да на најбољи начин промовише баштињење вриједности и културе народа са ових простора. Требиње има широку традицију у кулутрно-умјетничиким друштвима и мислим да је то потенцијал гдје се може развијати култура и да се повећава комуникација међу људима, јер мислим да нам тога недостаје“, навео је Петровић.

Поред домаћина вечерас ће наступити: Удружење за неговање народне традиције „Ветерани Златибора“, КУД „Никола Тесла“ из Београда, Удружење за културу „Врњачки вез“ из Врњачке бање, КУД „Импол Севал“ из Севојна, Друштво народне традиције „Шамот“ из Аранђеловца, КУД „Ариље“ из Ариља, Академски центар народних игара и пјесама „Искра“ из Подгорице, КУД „Славко Мандић“ из Лакташа, КУД „Младост“ са Пала, КУД „Чајавец“ из Бања Луке, КУД „Извор“ из Чајнича, КУД „Фоча“ из Фоче и КУД „Владимир Гаћиновић“ из Билеће.

Kонцерт фолклорних ансабала почиње у 19 часова у спортској дворани “Милош Мрдић” Требиње, а улаз је бесплатан.

Д.М.