Упозорење обавjештајаца на могући тероризам у престоницама ЕУ, Беч појачао мjере безбjедности

feljton-Terorizam_620x0

БЕЧ │ Аустријска полиција је саопштила да је низ европских престоница добио упозорења од обавештајних служби о могућим терористичким нападима уочи Нове године, пренела је агенција Ројтерс.

Агенција наводи да би терористички напади могли да буду изведени уз употребу ватреног оружја и експлозива.

„Наведено је неколико могућих имена потенцијалних злочинаца, то је проверено. Истрага заснована на овим проверама за сада није донела конкретне резултате“, саопштила је бечка полиција.

У саопштењу није прецизирано о којим је градовима реч.

Наведено је и да полиција не само да појачано прати места масовних догађаја и саобраћајне улазе него и интезивније проверава грађане. Учестала је провера предмета у којима би се могле пренети експлозивне направе (празни кофери, торбе или оквири за бицикле).

Полиција позива грађане да имају разумевања за појачане мере безбедности и контроле.

БЕЧ: ПОЛИЦИЈА ПОЈАЧАЛА МЕРЕ БЕЗБЕДНОСТИ ЗБОГ ПРЕТЊИ

Полиција у Бечу саопштила је данас да је појачала мере безбедности након упозорења које је добило неколико европских престоница у вези могућег напада у периоду између Божића и Нове године.

Бечка полиција је саопштила да је добила дојаву од неименоване „пријатељске“ обавештајне службе уочи Божића, преноси АП.

У саопштењу се додаје да су аустријске власти такође добиле неколико имена потенцијалних нападача, али истрага у том смислу није до сада дала „конкретне резултате“.

Портпарол полиције Кристоф Пелци рекао је за аустријску агенцију АПА да нема конкретне претње по неко одређено место.

Из предострожности су ипак појачане мере надзора на местима где се очекује окупљање већег броја људи.
Вечерње новости