УСАИД Пројекат „Диаспора Инвест“ организовао инфо-дан

ТРЕБИЊЕ │ УСАИД Пројекат „Диаспора Инвест“ данас је организовао инфо-дан за улагаче из босанскохерцеговачке дијаспоре који су фокусирани на локалну заједницу у Требињу. У оквиру догађаја представљене су могућности подршке компанијама које су покренуте од стране чланова бх  дијаспоре и оне које имају доказиву пословну везу за дијаспором.

„Данас ћемо представити јавни позив за додјелу бесповратних  средстава за повећање инвестиција из дијаспоре и отварање нових радних мјеста кроз непосредна улагања, пренос знања и увођење нових технологија у Босни и Херцеговини. Пројекат ће осигурати грант средства за мала и средња предузећа која су у процесу оснивања или су основана у посљедње три године те која имају доказиву пословну везу са или су у власништву или сувласништву члана босанскохерцеговачке дијаспоре“, рекао је Јусуф Танић , замјеник шефа овог пројекта.

Позив је отворен до 1. априла а прилике као што је данашњи скуп у Требињу омогућавају нам да свим заинтересованим лицима приближимо процедуре и могућности које овакви облици подршке нуде инвеститорима“, каже Танић.

Р.М.