Aktuelno

Uskoro besplatni kursevi engleskog

TREBINJE │ Na poziv gradske uprave za učenike starijih razreda srednjih škola za besplatno učenje engleskog jezika prijavilo se 40 srednjoškolaca, od kojih su 32 ispunila uslove poziva i njima će biti obezbjeđen četvoromjesečni kurs engleskog jezika.

Na ovaj poziv mogli su se javiti učenici trećeg i četvrtog razreda četovorogodišnjih srednjih škola, kao i drugog i trećeg razreda trogodišnjih škola, a iz gradskog budžeta izdvojeno je 4.500 KM.

Ovo je za RT rekao  načelnik odjeljenja za društvene djelatnosti Grada Trebinja Zoran Milošević.

Prema njegovim riječima, gradska uprava je sklopila ugovor sa školom “Britanika”, gdje će biti održavan kurs koji uskoro treba da počne, a prije toga će biti urađeno testiranje dosadašnjeg nivoa znanja, kako bi učenici bili raspoređeni u grupe.

Milošević dodaje da su analize pokazale da učenici nakon srednje škole ne pokazuju dovoljan nivo znanja engleskog jezika koji traže poslodavci.

“Ovaj put smo se fokusirali na učenike iz porodica slabijeg materijalnog položaja, djecu bez roditelja ili sa jednim roditeljem, a ubudućnosti ćemo razmišljati i o drugim kategorijama koje bi besplatno učile strane jezike, kao i o kursevima ostalih stranih  jezika”, istakao je on.

Milošević smatra da će besplatni kursevi biti od  koristi, prvenstveno za one koji budu radili u uslužnim djelatostima.

“U strategiji razvoja Grada Trebinja turizam ima važno mjesto i na ovaj način želimo da damo još jedan doprinos turističkoj afirmaciji Trebinja.”istakao je on.

Besplatni kursevi engleskog jezika za srednjoškolce jedan su od programa  ulaganja gradske uprave u mlade ljude, a među kojima su i pomoć djeci sa sela, djeci bez roditelja, studentske ekskurzije, nagradna  putovanja za najbolje studente.

“Cilj je poboljšanje uslove obrazovanja  mladih ljudi, jer  je gradska uprava prepoznala da je  na mladima budućnost i da treba u njih ulagati” istakao je Milošević.

D.Č.