Ускоро изградња ПРИСТУПНОГ ПУТА И ПАРКИНГА за гробље на Бањевцима

ТРЕБИЊЕ │ Град Требиње финансираће изградњу приступног пута и паркинга за ново градско гробље на Бањевцима, потврдио је за Радио Требиње Марко Рикало, начелник Одјељења за просторно уређење Града Требиња.

Он је истакао да је планирана изградња 600 метара саобраћајнице са двије траке, од прикључка на магистрални пут Требиње – Никшић до гробља, те паркинга уз гробље са 60 мјеста.

Напоменуо је да су већ покренуте процедуре за избор извођача радова, отворним поступком јавне набавке, те да је вриједност радова процијењена на 380.000 КМ без ПДВ-а.

Рикало подсјећа да је саобраћајна инфраструктура новог градског гробља на веома ниском нивоу, због чега се приликом сахрана стварају гужве, а приступ гробљу посебно је неуслован за вријеме кишних падавина које стварају блато.

„Познато је да је гробље у Подгљивљу потпуно заузето и да слободних парцела више нема, због чега се грађани све више одлучују за куповину парцела на гробљу на Бањевцима. Први корак да би се оно довело у стање које овај град заслужује јесте изградња приступне саобраћајнице и паркинга. Затим ће засигурно бити потребни и радови на унутрашњем уређењу гробља – изградњи стаза, расвјете, као и друге инфраструктуре а сагледаћемо да ли ће у будућности бити потребна и изградња нове капеле“, појаснио је Рикало.

Он напомиње да се истовремено крају приводе и радови на изградњи паркинга на градском гробљу у Подгљивљу, које ће имати око 80 мјеста.

Р.С.