Uskoro izgradnja PRISTUPNOG PUTA I PARKINGA za groblje na Banjevcima

TREBINJE │ Grad Trebinje finansiraće izgradnju pristupnog puta i parkinga za novo gradsko groblje na Banjevcima, potvrdio je za Radio Trebinje Marko Rikalo, načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje Grada Trebinja.

On je istakao da je planirana izgradnja 600 metara saobraćajnice sa dvije trake, od priključka na magistralni put Trebinje – Nikšić do groblja, te parkinga uz groblje sa 60 mjesta.

Napomenuo je da su već pokrenute procedure za izbor izvođača radova, otvornim postupkom javne nabavke, te da je vrijednost radova procijenjena na 380.000 KM bez PDV-a.

Rikalo podsjeća da je saobraćajna infrastruktura novog gradskog groblja na veoma niskom nivou, zbog čega se prilikom sahrana stvaraju gužve, a pristup groblju posebno je neuslovan za vrijeme kišnih padavina koje stvaraju blato.

„Poznato je da je groblje u Podgljivlju potpuno zauzeto i da slobodnih parcela više nema, zbog čega se građani sve više odlučuju za kupovinu parcela na groblju na Banjevcima. Prvi korak da bi se ono dovelo u stanje koje ovaj grad zaslužuje jeste izgradnja pristupne saobraćajnice i parkinga. Zatim će zasigurno biti potrebni i radovi na unutrašnjem uređenju groblja – izgradnji staza, rasvjete, kao i druge infrastrukture a sagledaćemo da li će u budućnosti biti potrebna i izgradnja nove kapele“, pojasnio je Rikalo.

On napominje da se istovremeno kraju privode i radovi na izgradnji parkinga na gradskom groblju u Podgljivlju, koje će imati oko 80 mjesta.

R.S.