Ускоро зграда за младе брачне парове

ТРЕБИЊЕ │ Град Требиње одлучио је да подржи младе брачне парове у рјешавању њиховог стамбеног питања, под повољнијим условима од тржишних.

С тим у вези предузето је низ активности у циљу реализације овог значајног пројекта.

„Тако је проведна процедура одабира банке за пласирање кредитне линије за младе брачне парове са подручја града Требиња, гдје је Комерцијална банка ад Бањалука понудила најповољније услове за пласман кредита“, каже Жељка Ружић из Одсјека за имовинско-правне послове у Градској управи.

Она додаје да је проведена и процедура по Јавном позиву за подношење захтјева за куповину стана у згради за младе брачне парове.

„Дата је прилика младим брачним паровима старости до 38 година, те се приликом бодовања водило рачуна о броју чланова домаћинста, које укључује брачне супружнике и њихову дјецу, као и припадност борачкој популацији, дакле дјеца погинулих бораца, умрлих бораца, ратних војних инвалида“, појашњава Ружићева.

Зграда за младе брачне парове лоцирана је у ужем градском језгру, у првој зони градског грађевинског земљишта, у близини будуће зграде Палате правде и Полицијске управе Требиње. Објекат ће бити стамбено-пословни, са приземљем и пет спратова.

„На приземној етажи планирани су претежно пословни простори, у једном дијелу приземља су оставе, а на осталих пет спратова је планирано становање. На сваком спрату налази се по осам станова, и то сљедеће структуре: 15 једнособних станова и 25 двособних, а укупно 40 стамбених јединица. Квадратура станова је једнособни 44 м2, док су двособни 62 м2. Сљедећа активност је избор инвеститора односно извођача за изградњу објекта, коју очекујемо да ће бити реализована у што скоријем периоду“, истиче она.

Слађана Средановић, која је недавно по трећи пут постала мајка, не скрива задовољство оваквом одлуком Града Требиња.

„Ово је значајно за све младе брачне парове. Заиста смо захвални граду и градској управи на овом потезу. Могућност куповине стана по повољним условима нам даје велику сигурност“, каже Слађана.

На локалитету гдје ће ускоро почети изградња планирана је саобраћајница – Нова улица са комплетном инфраструктуром, те су значајна средства у буџету Града Требиња издвојена за изградњу саобраћајнице која представља спој улице Вука Караџића, Степе Степановића и магистралног пута Требиње – Љубиње.

Р.М.