Успјешан деби у Премијер лиги: ЛЕОТАР СЛАВИО ПРОТИВ ДОБОЈСКЕ СЛОГЕ

ТРЕБИЊЕ │ Рукометаши „Леотара“ побиједили су вечерас на свом терену екипу „Слоге“ из Добоја резултатом 36:28, у сусрету 1. кола Премијер лиге БиХ.

Тријумфом против реномираног ривала, Требињци су на најбољи начин дебитовали у највишем такмичарском рангу бх. рукомета, захваљујући вечерас посебно расположеним Гленџом са 10, Драганићем са 7 и Јанковићем са 5 погодака, а на крилима одбрана голмана домаћих Радовића, који је са 13 успјешних интервенција, био и најбољи појединац на мечу.

Шеф стручног штаба Леотара Милан Симоновић истиче да је пут до побједе био много тежи и неизвјеснији него што то резултат показује, те да су одлучили моменти када је Леотар – у изједначеној утакмици која се играла за гол више – успио да веже неколико погодака и направи резултатски вишак.

Контранапади из чврсте одбране на којима је инсистирао, додаје Симоновић, и убудуће биће једна од препознатљивих значки у игри Леотара.

Оно што смо жељели је прије свега да наметнемо ритам – и то смо и урадили. Радује ме што је моја екипа показала изузетну борбеност и дисциплину, на којој сам инсистирао све вријеме. Данас је утакмица показала шта значи диспциплина у игри, договор, ростер, трчање и залагање – и мислим да су то били пресудни моменти“, истиче Симоновић.

Капитен Леотара, голман Лука Радовић подсјећа да су иза тима озбиљне и напорне припреме, а сада и најтежи, успјешно савладан, први испит.

„Ми смо се три мјесеца спремали, тренирали скоро сваки дан, имали и по три тренинга дневно. Рекао сам момцима да ће прва бити и најтежа утакмица јер је тим нови, нико се не познаје толико дуго. Зато сам и изненађен добром игром моје екипе, али је овај резултат много тешко било и остварити на терену. Противник је показао добру игру у неким сегментима, није имао среће у неким другим – ми смо то искористили и побиједили“, истиче Радовић.

Наредно коло Премијер лиге игра се у суботу, а Требињци опет са свом паркету дочекују екипу Славије из Источног Сарајева. Утакмица се игра од 19:30.

Р.С.