Успјешна хуманитарно-спортска вече у Љубињу

ЉУБИЊЕ │ На Хуманитарно – спортској вечери за помоћ шетогодишњем Луки Бајату, организованој синоћ  у спортској  дворани „Боровик“ у Љубињу, прикупљено је 1356 конвертибилних марака.

Двије спортске приредбе – одбојкашку, у којој су Ветерани ОK Љубиње савладали подмлађени први састав ОK Љубиње – Банком  са 3:1 и фудбалску утакмицу – у којој је домаћи Kлуб малог фудбала Љубиње са 8:3 надиграо екипу Kлуба малог фудбала  Леотара из Требиња, пратило је око 400 гледалаца. А на крају су и актери на теренима и посматрачи из гледалишта задовољни напустили спортску дворану.

Иако, наравно, резултати оваквих утакмица нису у првом плану, морамо рећи да смо у оба сусрета виђели много лијепих и маштовитих  акција и да је публика уистину имала доста прилика да загрије дланове, рекао нам је на крају Миладин Рудан, секретар Одбојкашког клуба Љубиње – Банком, напомињући да су ову Хуманитарсно – спортску вече заједнички организовали Kлуб малог фудбала Љубиње и одбојкашки клуб.

И Рудан и капитен Kлуба малог фудбала Љубиње Зоран Сорајић заједнички су изразили захвалност фудбалерима Леотара који су допутовали из Требиња и укључили се  спортски и људски у ову хуманитарну акцију.

Новац сакупљен од улазница и других новчаних прилога биће прослијеђен шесточланој породици Бајат из Љубиња, чијем је најмлађем члану – шестогодишњем Луки – као што смо већ јављали,  нагло позлило већ првог дана по поласку у школу и који се због компликација на уринарном тракту налази на хоспитализацији у Београду.

Жарко Јањић