УТИСЦИ НАГРАЂЕНИХ

Цвијета Јовановић Мучалица, глумица Позоришта „Стеван Сремац“ Црвенка („Златна маска“ за најбољу представу у цјелини, најбоље редитељско остварење и најбољу колективну игру; најбоља представа и по оцјени жирија публике)

Награда публике нам много значи и заиста је велика  част играти у Требињу. Свима нама из Србије одлазак на Фестивал фестивала је заиста прави празник. Пуно радимо и имамо пуно фестивала и такмичења и овдје бити пет дана је највећа награда коју ми глумци аматери можемо да добијемо. Увијек се надамо наградама, и прошли пут смо освојили доста златних маски али први пут смо освојили награду за најбољу представу. Пратили су коментари у медијима да смо фаворити, па смо вечерас били опуштенији него ранијих година што се тиче додјеле награда.

Радоје Чупић, редитељ Позоришта „Стеван Сремац“ Црвенка, „Златна маска“ за најбоље редитељско остварење

Други пут моја представа учествује на Фестивалу фестивала. Награда за режију ме чини посебно поносним. Заиста дивно мјесто и људи. Овај фестивал обећава да ће бити све бољи и значајнији. Укрштају се таленти, машта, слобода и знање. Желим да овај фестивал доживи још пуно по 60 година.

Јована Петровић, глумица Театра 011 Београд, „Златна маска“ за најбољу женску улогу, за лик Малог/ Милице у представи „Драги тата“

Заиста је била захтјевна и тешка улога. Било је велико задовољсто играти, препустила сам се својој улози. Пустила сам да све емоције изађу из мене и надам се да је то и публика осјетила. Нисам очекивала награду, увијек колективне награде стављам испред појединачних. Нисам тежила овој награди, али заиста је велика част и задовољство што сам је добила.

Жељко Милошевић, глумац Градског позоришта Требиње, „Златна маска“ за најбољу мушку улогу, за лик Блажа Милошића у представи „Писац породичне историје“

Ово је моја пета глумачка „Златна маска“, уз неколико редитељских плакета. Нисам гадљив на награде. Ствар је рада, континуитета, вјеровање у оно што се ради. Цитирам човјека са којим сам имао прилику да радим – ‘Буди искрен према ономе што радиш, буди искрен према партнеру и дај све од себе и ако ти се још деси оно, биће сјајно. Ако се не деси оно, знаш да си био искрен и да си дао све од себе и да си био поштен према партнеру.  Мислим да је то пут не само за овај посао него и за било који други, да је то пут за резултат и успјех. Двије награде је добило наше позориште, искрено најдража је награда коју је Весна добила, јер је дуго у позоришту и заслужена је награда. Крунисала је свој рад овај пут. Мислим да је најважније да се представа игра и желим овој представи да живи.

Весна Ђурић, глумица Градског позоришта Требиње, „Златна маска“ за најбољу женску епизодну улогу, за лик Јованке Милошић у представи „Писац породичне историје“

Златна маска је сан сваког глумца аматера. У мом случају, заиста неочекивано признање. И на крају, сваки труд и рад се исплати. Пуно труда сам уложила да изнесем улогу мајке, поготово јер то није срећна породица, која има пуно проблема. Јако тешко је било у том људском, а о глумачком да и не говорим.

Владимир Јоргић, глумац Театра 011 Београд, „Златна маска“ за најбољу мушку епизодну улогу, за лик Филипа у представи „Драги тата“

– Искрено, нисам очекивао награду, помијешана су ми осјећања. Много ми је пријатно било, љепши град нисам видио и волио бих и надам се да ћемо опет доћи.