Утопијски простори Игора Бошњака

ТРЕБИЊЕ │ У Галерији Културног центра сутра вече биће отворена изложба „Утопијски простори“ мултимедијалног умјетника Игора Бошњака.

Аутор је доцент на Академији ликовних умјетности у Требињу на предметима Интермедијална умјетност и Видео, истражује на пољу покретних слика, инсталације и видеа, а излагао је на преко 20 самосталних и око 200 групних изложби у земљи и иностранству.

Отварање изложбе је у 19 часова.

Радио Требиње

„Изложба ‘Утопијски простори’ преиспитује однос аутора према идеји европског концепта, као и европског континента као ентитета, који се парадоксално намеће свакодневном искуству. Изложба нуди још неке утопијске представе, утопијске просторе, утопијске концепте и утопијске предлоге који могу бити естетски формализам. Видео ЕУтопиа који је снимљен изнад слике-мапе измјештеног европског континента, пружа искуство новог и другачијег погледа. Огољена, слика постаје стварна кроз интензивна, проживљена, чулна искуства гледаоца и умјетника. Кроз њу, они се укрцавају на свијет дневне баналности, док Европа постаје метафора за утопију која постаје дистопија. То је као да нам се пред очима на позорници снима бесконачни ријалити филм. Аутору ни гледаоцу се не даје одговор на питање је ли могуће, и како, живјети у ограђеној Европи или ван ње…“