Вања Спаић проглашена за најбољу атлетичарку БиХ

САРАЈЕВО │ Требињка је ласкаву титулу добила на сједници Скупштине Атлетског савеза БиХ.

Бањалучанин Горан Бошњак преузео је јуче на редовној извјештајној сједници Скупштине Атлетског савеза Босне и Херцеговине (АСБиХ) у Зеници предсједавање тим савезом од Ђурђице Рајхел- Шишул.

АС БиХ је, због кашњења у исплати новца од Министарства цивилних послова БиХ, прошлу годину књиговодствено окончао с минусом од око 40 хиљада KМ, али новац је, констатовано је више пута, и највећи проблем за развој атлетског спорта у БиХ.

– Ово је за мене велика част и обавеза и тако ћу у наредном периоду и да се понашам – поручио је у свом пригодном обраћању Бошњак, који је са досадашњом предсједницом Рајхел- Шишул и трећим чланом Предсједништва АСБиХ, Суадом Kакњом, данас уручио и традиционалне награде Европске атлетске федерације и АСБиХ за 2017. годину.

Награду за најуспјешнији сениорски клуб добио је АK Борац из Бање Луке у конкуренцији сениорки те АK Зеница у конкуренцији сениора.

Најуспјешнија сениорка је Вања Спаић из АK Леотар Требиње, а најуспјешнији сениор Месуд Пезер из АK Зеница. Специјалним признањем награђена је Алиса Бечић из АK Сарајево.

Најуспјешнији јуниори су Недиха Салкић и Маид Реџић из АK Зеница, а млађи јуниори Сара Лучић из АK Гласинац са Сокоца те Нермин Штитковац из АK Сарајево.

Специјално признање за наступе и успјехе на међународним такмичењима у 2017. години добили су: Абедин Мујезиновић, Николија Станивуковић, Никола Петровић, Осман Јунузовић, Хамза Алић, Дејан Милеуснић, Младена Петрушић и Амел Тука.

ФЕНА