Вечерас игра: Младинско драмско студио „Прличко“ Велес

111111

Недjеља, 24. jул – ДОМ МЛАДИХ, 20:30 часова

Младинско драмско студио „Прличко“ Велес

Људмила Разумовскаја

ДОМА

Режија: Слободанка Чичевска

Ментор: Соња Карбева

УЛОГЕ

Жана/ Сандра Танчева

Мајк/ Никола Ризовски

Партал/ Стефан Николовски

Хулја/ Кристијан Јорданов

Тањка Златокосата/ Марија Баркова

Фома/ Кире Ацевски

Близнак/ Петар Андреев

Вењка-монах/ Кристијан Саздовски

Светол ангел/ Зорица Зикова

Темен ангел/ Емилија Мурџева

Тон-мајстор/ Антонио Зографски

Техничка обработка/ Дино Јанакиев

О ПОЗОРИШТУ, РЕДИТЕЉУ, ПРЕДСТАВИ…

МДС (Младинско драмско студио) „Прличко“ основано је 1999. године и ради у континуитету, првих година у саставу Центра за дечије стваралаштво, а након тога у просторијама најстарије гимназије у Републици Македонији – Гимназији „Кочо Рацин“.

veles2

Пуно је професионалних глумаца који раде у професионалним позориштима широм Републике поникло у овом МДС.

Режисер представе „Дома…“ је Слободанка Чичевска, која је већ 30 година дио ансамбла народног позоришта „Џинот“ из Велеса, а 17 година је руководилац и режисер МДС „Прличко“. Одиграла је преко 150 улога, режирала више представа за дјецу како на својој матичној сцени, тако и у МДС „Прличко“.

Представа „Дома…“ – Људмиле Разумовскаје, дошла је као неминовност након турбулентних времена на овим нашим просторима, гдје у вријеме транзиције родитељи занемарују па чак и напуштају своју децу.

veles3

Мала бића препуштена сама себи сналазе се како знају и умију. Здружују се у групе гдје старији и јачи малтретирају и искоришћавају млађе и слабије. Имитирају све што старији и јачи раде јер друго и не знају. Тешко се преживљава у овако сурово постављеном свијету гдје је смрт неминовност још и прије него што доживе живот. Маштања о топлом дому, мјесту гдје ће бити вољени и заштићени остају празна и неиспуњена. Нама остаје да размислимо можемо ли другачије и колико као одрасли доприносимо таквој ситуацији и судбини ове дјеце.