Велико интересовање за пресуду Караџићу

378884_1

ХАГ │ Међународни кривични суд за бившу Југославију (МКСЈ) саопштио је да је због великог интересовања јавности за присуствовање изрицању пресуде Претресног вијећа Радовану Караџићу, које је заказано за 24. март, сав расположиви простор у згради МКСЈ и околини у потпуности попуњен.

Наводе да је након окончања поступка акредитације Међународни суд регистровао захтјеве за присуство више од 150 жртава, више од 200 новинара, више од 50 представника држава и чланова дипломатског кора, те више од 100 представника академске заједнице, истраживача и представника организација цивилног друштва.

Како би примио што је више могуће посјетилаца, Међународни суд користи сав расположив простор у сопственој згради, као и додатни простор у оближњем конференцијском центру. Цијели простор око зграде Међународног суда ће на дан изрицања пресуде бити блокиран, а приступ ће контролисати холандска полиција.

Међународни суд нема капацитета да прими додатне посјетиоце те ће само појединцима који су већ акредитовани бити омогућен приступ згради МКСЈ-а и/или простору у близини.

БНТВ