Vidačić: Očekuje nas praznik košarke

Vidacic

TREBINJE | Ekipa Leotara je našla put do pobjede u Ligi 6. Nakon nesretnog poraza u Tuzli, odličnom igrom na domaćem terenu su savladali ekipu Zrinjskog iz Mostara. Ova pobjeda ostavlja Leotar u igri za play off mjesta, a već u subotu je pred njima utakmica protiv Igokee koja stiže u Hercegovinu. Dovoljan povod da kontaktiramo trenera Leotara Dragoljuba Vidačića.
Gospodine Vidačić, čestitke na pobjedi i čini se da Leotar hvata pravu formu. Odlični nastupi u posljednje dvije utakmice, posebno napadački?
Hvala na čestitkama, a to za formu ćemo tek da vidimo. Istina, šut nas služi u posljednje dvije utakmice i zato smo izgledali mnogo bolje. Protiv Zrinjskog je bilo dobro što su igrači stekli samopouzdanje na početku i odigrali dobro do kraja.
Dolazi Vam u goste ekipa Igokee, prvi favorit lige. Može li se Leotar gostima snažnije oduprijeti nego što je to bilo u Laktašima?
Nas je Igokea u prvoj utakmici dobila dobrom igrom u odbrani. Tu moramo biti efikasniji kako bi spriječili njihovu odbrambenu skok igru i brz kontranapad gdje su odlični. To ne znači da nisu dobri i u pozicionoj igri, naprotiv, imaju veliki talenat i kvalitet. Ipak, u igri pet na pet možemo da biramo šta da branimo 100%, a šta onda moramo pustiti. Ukratko, probat ćemo da to bude praznik košarke i da rezultat bude neizvjestan
BH Basket