Викенд на Ублима: На сабору и високи бх. функционери

Ubla-naslovna

ТРЕБИЊЕ │ Град Требиње овог викенда организује Велики народни сабор на Зубачким Ублима.

Традиционално саборовање организује се у оквиру Требињских љетних свечаности, а посјетиоцима се и ове године нуди богат културно-забавни програм и дружење уз разноврсну гастрономску понуду.

Велики народни сабор сутра вече, од 21 час, отвориће обраћања др Младена Иванића, члана Предсједништва БиХ и Младена Босића, предсједавајућег Представничког дома Парламента БиХ, те челних људи градова тромеђе – градоначелника Требиња Славка Вучуревића, предсједника Општине Никшић Веселина Грбовића и Општине Херцег Нови Наташе Аћимовић.

У забавном програму сутра наступиће: Јадранка Барјактаревић, Бане Мојићевић, плесна група „Матрикс“ из Даниловграда, Градски КУД „Алат Свислајон“, пјевачка група „Нагоркиње“, уз хумористички програм под називом „Нијесмо ми од јуче“.

Другог дана саборовања, након Свете архијерејске литургије у цркви Светог деспота Стефана у 8:30 , од 10 часова биће положено цвијеће на споменик војводи Луки Вукаловићу, након чега ће бити уприличен наступ фолклорних друштава и народних гуслара.

Град Требиње је и ове године обезбиједио бесплатан превоз за посјетиоце, а аутобуси ка Зубачким ублима сутра полазе у 18:00, 18:30, 19:00 и 19:30, са паркинга испред бивше касарне.

И ове године на Ублима ће радити неколико угоститељских објеката, па ће гости сабора имати прилику да уживају у јелима карактеристичним за херцеговачко поднебље и другим специјалитетима.

В.М.