Aktuelno

Višković: Vlada će i dalje pomagati Eparhiju zahumsko-hercegovačku

Višković: Vlada će i dalje pomagati Eparhiju zahumsko-hercegovačku

TREBINJE │ Premijer RS Radovan Višković rekao je da će Vlada RS pomoći dovršetak radova na Sabornoj  crkvi u Mostaru, a Eparhija Zahumsko-hercegovačka i primorska i vladika Dimitrije imaće i ubuduće podršku Vlade Srpske.

„Vlada Federacije BiH, kao ni međunarodna zajednica koja punim ustima priča o suživotu i demokratiji, nisu pomogli izgradnju hrama u Mostaru, izuzev Vlade Španije. Razgovaraću i sa Vladom Srbije, ali i Federacije BiH kad se formira – da pomognu izgradnju Saborne crkve,  jer i Vlada Srpske finansira izgradnju drugih vjerskih objekata, ne samo crkava“, istakao je on.

Višković je najavio i da će „Šume RS“ donirati građu za mostarski hram.

„Na nama je da radimo prije svega sa mladima, da budu kulturni i obrazovani, da imaju vjeru i da se intelektualno razvijaju, jer su oni glavni resurs ne samo u Hercegovini, nego svugdje u svijetu“, poručio je episkop zahumsko-hercegovački Dimitrije.

On je dodao da svi projekti, poput Saborne crkve u Mostaru i Duhovnog centra u Mrkonjićima, rodnom selu Svetog Vasilija, imaju smisla samo ako bude imao ko da se u njima moli Bogu, a u školama ko da uči.

Razgovorom sa vladikom Dimirtijem u Eparhijskom domu, predsjednik Vlade RS Radovan Višković završio je dvodnevnu posjetu Trebinju.

D.Č.