Вјежбали млади и старији

ТРЕБИЊЕ │ Под требињским платанима данас су вјежбали и млади и старији, спортисти и рекреативци, а у оквиру „Фитнес дана“, који је у сарадњи са компанијом „Proteini.si“ организовала Туристичка организација Града Требиња.

Марко Радић, директор Туристичке организације каже да  је циљ ове манифестације подстаћи све генерације да вјежбају, да воде здрав начин живота те увести неке нове садржаје који до сада нису били у Требињу.

„Наши суграђани и гости вјежбали су на отвореном, а у наш град су дошли познати фитнес инструктори и предавачи из Војводине, Србије, Црне Горе , РС и Федерације БиХ. Након практичног дијела одржана су едукативна предавања у циљу промовисања здравог начина живота“, рекао је Радић.

Дејан Тубић, из компаније „Proteini.si“ каже да су одабрали баш Требиње, да крану са овим пројектом, јер је град туризма, а како би покренули свијест људи о важности здраве исхране и  правилног вјежбања.

„То је један свеобухватан пројекат на коме ми радимо већ годинама. И имамо резултате јер је све више људи који редовно вјежбају и здраво се хране“, каже Тубић.

Одржано је и предавање о „Основама исхране, суплементације и тренинга за хипертрофију“.

Д.Р.