Влада Српске одобрила 1,1 милион КМ за социјално збрињавање радника

БАЊА ЛУКА │ Влада Републике Српске је на данашњој сједници одобрила средства за социјално збрињавање радника у износу од 1.101.640 КМ.

Средства су одобрена за уплату доприноса за пензијско и инвалидско осигурање и осигурање од незапослености за 925 радника из пет предузећа који су процесом стечаја предузећа остали без запослења, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе са јавношћу.

Средства се распоређују Фонду ПИО Републике Српске у износу од 1.092.471 КМ за уплату доприноса за пензијско и инвалидско осигурање за раднике предузећа у стечају АД „Грађевинар“ из Новог Града, Јавно предузеће „Комуналац“ из Љубиња, „25. Новембар“ из Челинца и Индустрија конфекције „Новотекс“ из Требиња.

„Заводу за запошљавање Републике Српске биће распоређена средства у износу од 9.168 КМ за уплату доприноса за осигурање од незапослености за раднике предузећа у стечају – Предузеће за угоститељство, туризам и трговину АД Соколац из Сокоца, а допринос за пензијско и инвалидско осигурање ће бити измирен у наредном периоду“, наводи се у саопштењу.

РТРС