Vlada Srpske odobrila 1,1 milion KM za socijalno zbrinjavanje radnika

BANJA LUKA │ Vlada Republike Srpske je na današnjoj sjednici odobrila sredstva za socijalno zbrinjavanje radnika u iznosu od 1.101.640 KM.

Sredstva su odobrena za uplatu doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje i osiguranje od nezaposlenosti za 925 radnika iz pet preduzeća koji su procesom stečaja preduzeća ostali bez zaposlenja, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

Sredstva se raspoređuju Fondu PIO Republike Srpske u iznosu od 1.092.471 KM za uplatu doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje za radnike preduzeća u stečaju AD „Građevinar“ iz Novog Grada, Javno preduzeće „Komunalac“ iz Ljubinja, „25. Novembar“ iz Čelinca i Industrija konfekcije „Novoteks“ iz Trebinja.

„Zavodu za zapošljavanje Republike Srpske biće raspoređena sredstva u iznosu od 9.168 KM za uplatu doprinosa za osiguranje od nezaposlenosti za radnike preduzeća u stečaju – Preduzeće za ugostiteljstvo, turizam i trgovinu AD Sokolac iz Sokoca, a doprinos za penzijsko i invalidsko osiguranje će biti izmiren u narednom periodu“, navodi se u saopštenju.

RTRS