Влада Српске посвећена унапређењу сарадње са Кином

Предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић разговарала је данас у Бањалуци са амбасадорком Народне Републике Кине у БиХ Чен Бо.

Цвијановићева је истакла да Влада Српске посвећено ради на проширењу и унапређењу сарадње између Републике Српске и Кине, те да су резултати добре сарадње видљиви у различитим областима, од економије до образовања и културе.

Саговорнице су изразиле увјерење да ће се партнерство и сарадња наставити и у наредном периоду, прије свега у области привреде, енергетике, те у реализацији значајних инфраструкутурних пројеката, саопштено је из Бироа Владе за односе с јавношћу.

Такође, наглашено је да постоји значајан потенцијал да се пријатељски однос Републике Српске и Кине додатно унаприједи и кроз сарадњу у области туризма, чему доприноси и увођење безвизног режима између Кине и БиХ.

Током састанка, размијењена су мишљења и о другим актуелним економским и политичким темама у Републици Српској и БиХ, са освртом на протекле опште изборе, а саговорнице су изразиле очекивања да ће власт на свим нивоима у БиХ бити формирана ускоро.

Овом приликом, амбасадорка Кине честитала је Цвијановићевој на резултатима оствареним на протеклим општим изборима, те јој пожељела успјех на одговорном положају на челу Републике Српске.

РТРС