Vladar Dubaija u tajnoj posjeti Beogradu

2f9b64b07b8b2ab0a6e27248af30e666
BEOGRAD | Na Fejsbuku je osvanula fotografija šeika Muhameda Bina Rašida Al Maktuma koji pozira na Kalemegdanu. Bio je bez tradicionalne odeće, tako da je prošao neopaženo, što je verovatno i želeo da postigne.

Šeik Dubaija i premijer Ujedinjenih Arapskih Emirata Muhamed bin Rašid al Maktum važi za neposrednog čoveka kojeg možete sresti tamo gde se najmanje nadate. Ovog puta uhvaćen je u Beogradu, i to na Kalemgdenu.

Živi krajnje opušteno i bezbrižno, o čemu svedoče brojne fotografije na kojima se vidi koliko je, zapravo, šeik Muhamed pristupačan i otvoren.

Na Fejsbuk stranici njegovog sina princa Fazze osvanula je fotografija šeika Muhameda koji pozira na Kalemegdanu.

Datum kada je fotografija napravljena nije poznat, ali jedno je sigurno – premijer UAE uživao je u Beogradu. Šeik Muhamed nema na sebi tradicionalnu odeću, pa se pretpostavlja da je fotografija najverovatnije nastala tokom njegovog godišnjeg odmora.

Šeik Muhamed Bin Rašid Al Maktum se često može videti na ulicama Dubaija. Dostupan je i otvoren. Juče ga je jedan sugradjanin zamolio da ga fotografiše dok je obavljao “malu kupovinu” na benzinskoj pumpi, što je vladar Dubaija pozdravio.

Telegraf