Vladika Grigorije: „Bez svađe riješiti pitanje Sutorine“

episkop Grigorije
TREBINJE | Episkop zahumsko-hercegovački i primorski Grigorije kazao je da i dalje stoji pri stavu da Crna Gora i Bosna i Hercegovina treba da riješe pitanje Sutorine bez svađe. On je gostujući u emisiji „Živa istina“, saopštio da ranije je kazao da Sutorina treba da pripadne Bosni i Hercegovini.
„Nevjerovatno sam pažljiv u takvim stvarima. Rekao sam da ne postoji zaleđe kao što smo mi, a da nema izlaz na more i pritom nijesam prevashodno mislio na Sutorinu, ali sam rekao da bi trebalo preispitati tu stvar i da to rade države, sa naglaskom bez svađe. Kasnije sam vidio da to može da bude opasno. Moj sadašnji utisak je, to neko sad može nazvati kao pokajanje, da nama ovdje nije bitno da li je to Hrvatska, Crna Gora, Evropska unija, nama je najbitnije da mi nemamo svaka četiri minuta granicu“, pojasnio je vladika Grigorije.
Stav crkve je u suštini da granica nema i to je ono najvažnije, istakao je on. Nije želio posebno da komentariše to što se prema mišljenju nekih, od svetilišta kakvo je Ostrog vrlo često pravi vašar i što se koristi u komercijalne svrhe.
„Znate da je uvijek bilo trgovaca oko hrama, znate šta je Isus uradio na dan uoči Velikog petka -polomio je te stolove, tako da sve će to proći, propasti, jednog dana, ali ostaće istina, ostaće Sv. Vasilije i to je najvažnije“, poručio je Grigirije.
Vladika Grigorije otkrio je da je dobio poziv da učestvuje na Svjetskom prvenstvu u izvođenju slobodnih udaraca gdje će biti i poznati fudbaleri poput Ronalda i Mesija. Kaže da je vrlo moguće da taj dogadjaj bude na teritoriji Crne Gore.
portalanalitika.me