Владика Григорије отворио изложбу Међународне умјетничке колоније „Плива“

grigorije5

НЕВЕСИЊЕ │ Поводом Дана Републике Српске, 9.јануара, синоћ је у Градској галерији у Невесињу отворена изложба ликовних радова из фундуса Међународне умјетничке колоније „Плива“.

Изложбу је отворио владика захумско – херцеговачки и приморски Григорије.

Академски сликар Радмила Лиздек појаснила је да је организатор ове Колоније Миливоје Унковић, направио избор радова, и да су заступљена еминентна имена из земље и иностранства.

„Велики број посјетилаца вечерас показатељ је да се уз много љубави и добре воље могу направити велике ствари“, додала је Лиздек.

pliva1

Ликовној публици су представљена 22 умјеничка дјела, реализована техником уље и акрил на платну, сликара Миливоја Унковића, Данице Масниковић, Катарине Ђорђевић, Бети Брицељ, Видоја Туцаковића, Невенке Пријић, Павела Попа, Олге Ђорђевић, Мирјане Ћосић, Радована Крагуља, Ранке Лучић, Радмиле Лиздек, Југослава Влаховића, Драгане Марковић и Весне Милуновић.

Изложбу је организовала Међународна умјетничка колонија ПЛИВА која од 2009. године унапређује културне садржаје у РС кроз стварање међународне колекције умјетничких дјела.

Изложба ће у Градској галерији бити отворена до 4. фебруара 2016.године.
Радио Невесиње