Власници Рафинерије распродају имовину – на списку и некретнине у Требињу

У огласу који је обављен почетком овог мјесеца, траже купце за пословну зграду у Требињу вриједну 915 хиљада КМ, канцеларије у Приједору, Палама, Бијељини појединачне вриједности веће од 100 хиљада КМ, кафић у Требињу од 152 хиљаде КМ, стан у Београду 234 хиљаде КМ, канцеларију у Бањалуци за 606 хиљада КМ.

349066_1
БАЊАЛУКА │ Групација „Нестро“ распродаје некретнине милионске вриједности „Нестро Петрола“ и „Рафинерије уља“ Модрича која се налази у Републици Српској, Србији и Црној Гори.
Руски инвеститори у нафтну индустрију Републике Српске убрзано траже купце за продају свих некретнина од пословних зграда и хала, до хотела, канцеларије, станови и кућа које су у власништву приватизованог ланца бензинских пумпи „Нестро петрол“ и „Рафинерије уља“, преноси портал ЦАПИТАЛ.ба.
У последњем јавном позиву за достављање понуда наводи се да је укупна почетна цијена понуђених седам некретнина око седам милиона марака, али Нестро је почетком овог мјесеца објавио већи оглас у којем тражи купца за чак 19 пословних зграда, канцеларија, одмаралишта и станова.
За продају је понуђена хала у Модричи, са почетном цијеном од 411.345 КМ. У питању је пословни простор – складиште, површине 1821 м2, који се налази у Модричи.
На продају је понуђен хотел „Мајна“ у Модричи, по почетној цијени од 3.005.785 КМ. У питању је хотел, ресторан, дворане и хотелске собе, укупне површине 834,5 м2, који су у међувремену модернизовани.
Тражи се купац за Руски дом на Јахорини, по почетној цијени од 2.300.136 КМ. У питању је хотел „Гарни“ (површине 1.305 м2) и земљиште.
Понуђена је на продају и кућа са канцеларијским простором, по почетној цијени од 825.602 КМ, која се третира као пословна зграда, површине 358,85 метара квадратних, складиште и земљиште. У питању је надоградња у Лукавици.
Кућа са канцеларисјким простором, по почетној цијени од 106.230 КМ, понуђена је на продају и у Модричи. У питању је стамбено – пословни објекат, површине 76,59 м2.
Групација „ Нестро“ нуди на продају и канцеларије у Подгорици, (Црна Гора) по почетној цијени од 203.333 КМ, У питању је стамбено – пословна зграда површине 156 м2.
Групација „Нестро“ нуди на продају и два стана у Модричи, са почетним цијенама од 46.145 КМ и 68.335 КМ. Понуде за продају некретнина важе до 24. јула ове године.

Продају канцеларије у свим градовима

У огласу који је обављен почетком овог мјесеца, траже купце за пословну зграду у Требињу вриједну 915 хиљада КМ, канцеларије у Приједору, Палама, Бијељини појединачне вриједности веће од 100 хиљада КМ, кафић у Требињу од 152 хиљаде КМ, стан у Београду 234 хиљаде КМ, канцеларију у Бањалуци за 606 хиљада КМ.
Из Нестро групације нису саопштиле разлог распродаје имовине, али је познато да цијела групације има озбиљних финансијски проблема. Само Рафинерија нафте Брод је прошлу годину завршила са акумулираним губитком већим од пола милијарде марака, а пад је настављен и првом кварталу ове године.
Краткорочне обавеза Рафинерије нафте Брод веће су од обртне имовине за 39,6 милиона КМ, а нето задуженост је три пута већа од капитала. Способност Рафинерије да настави пословање зависи искључиво од континуиране финанансијске подршке матичног предузећа Њефтегазинкора Русија, закључила је независна ревизорска кућа „Делоитте“ Бањалука.
Већ дуже вријеме у јавности се спекулише да руски инвеститор намјерава напустити РС. Ове информације никада нису званично потврђене, али сада ће распродаја милионских некретнина подстакнути нову лавину критика на начин управљања и приватизације Нафтне индустрије РС од стране руског инвеститора.
БНТВ