Водовод добио специјализовано возило

vozilo komus1

 

НЕВЕСИЊЕ I ЈП „Водовод“ Невесиње добило је данас ново специјализовано возило „Канал џет“ за одржавање канализационог система и пражњење септичких јама, у вриједности од  269.000 КМ.

Возило је набаљено кроз пројекат „Водовод и канализација РС“ који општина Невесиње проводи у сарадњи са Министарством финансија РС, гдје се ради о заједничком учешћу Општине Невесиње и Европске инвестиционе банке.

Уговор о набавци овог возила прије три мјесеца потписали су начелник општине Невесиње Момчило Шиљеговић и представник Конзорцијума „АQUA Q SISTEMS“ и „Ресор“ Гаџин Хан Владо Ковачевић.

Ово возило има вишеструку намјену: служи за прочишћавање канализације воденим млазом под високим притиском и за усисавање муљевитог садржаја. На овај начин биће омогућено брзо и ефикасно чишћење и одржавање канализационе мреже.

Начелник општине Момчило Шиљеговић истакао је да је ово треће специјализовано возило које је општина Невесиње добила у посљедњих шест мјесеци.

– Након набавке специјализованих возила за потребе Ватрогасне јединице и ЈП „Комус“ Невесиње, данас смо добили ово мултифункционално возило за потребе ЈП „Водовод“ Невесиње, а које ће по потреби моћи користити и неке сусједне општине – нагласио је Шиљеговић.

Он је додао да је возило ове врсте прво на територији Источне Херцеговине, па чак и града Мостара.

Радио Невесиње