Војислав Коштуница се враћа у политику

377411_1

БЕОГРАД │ Оснивач и бивши предсједник Демократске странке Србије Војислав Коштуница вратиће се у политику како би подржао коалицију Владана Глишића и Треће Србије.

Осим тога, како сазнају српски медији, придружиће му се још један бивши члан ДСС-а Слободан Самарџић.

„У уторак ће се коалицији Владана Глишића и Треће Србије придружити и Државотворни покрет Србије Слободана Самарџића, а до краја кампање подржаће их и Војислав Коштуница“, рекао је извор близак бившем предсједнику Владе Србије.

Извор тврди да је циљ Коштуничиног повратка у политику напад на коалицију његове некадашње странке, на чијем је челу био 22 године и Двери. Коштуница ће се у политику вратити тачно двије године након што је дао неопозиву оставку на мјесто лидера ДСС-а, послије изборног краха странке коју је водио. Само дан након што је предсједник Србије Томислав Николић расписао ванредне парламентарне изборе, политичке странке су почеле са кампањом.

Демократска странка предала је јуче ујутру око пола три РИК-у листу кандидата за посланике. Носилац и први на листи је лидер демократа Бојан Пајтић. На листи „За праведну Србију – Демократска странка“ су, поред ДС-а, Нова странка, Покрет за Крајину, Заједно за шумадију, Заједно за Србију, Демократски савез Хрвата у Војводини.

Прије ДС-а, изборну листу „Александар Вучић-Србија побеђује“ предао је СНС. Предсједник СНС-а Александар Вучић поручио је у Сремској Митровици, на првом митингу странке, да не обећава шарене лаже, куле и градове већ тежак рад. Осим тога, он је навео и да гарантује да ће Србија у року од четири године бити пред вратима ЕУ и да ће пристизати Европу о питању животног стандарда.

Како каже, идеологија његових политичких противника је само једна, „а то је да су против Вучића“.

Михајловић

СПС је углавном био коректан партнер СНС-у у Влади Србије, али напредњаци неће заборавити на нападе функционера СПС-а, изјавила је функционер СНС-а Зорана Михајловић.

„Када погледате политичку сцену видите да је СПС најмање лош партнер. Али, то не значи да заборављамо нападе њихових функционера. Ни Бранка Ружића и његове нападе на премијера Вучића. Не заборављамо како су се према мени и другим женама понашали Милутин Мркоњић, шеф СПС-а из Врања и потпредседник Предраг Марковић“, рекла је она.
БНТВ