Војислав Шешељ: Тражићу од Хашког трибунала 12 милиона евра одштете!

seselj

БЕОГРАД I Мало пре су ме моји сарадници обавестили о пресуди. Коначно су се појавила двојица часних судија, који су показали да су част, професионализам и образ изнад политичког притиска и са правног аспекта донели једину могућу пресуду – рекао је Војисав шешељ, лидер радикала, на коференцији за новинаре поводом даншењег изрицања ослобађајуће пресуде у Хашком трибуналу.

Он је на почетку конференције упитао новинаре зашто су данас дошли у овом броју.

„Можда сам могао бар мало да добијем да не бесне српски непријатељи и они коју си антисрпски настројени“, рекао Шешељ.

„Однео сам захтев за одштету од 12 милиона евра, још 2012. године, а можда ћу да је допуним за још два милона док сам чекао пресуду. Добио сам и разне болести, а и стрепео сам све време од пресуде. Републику Србију нећу тужити“, рекао је Шешељ.

Одговорајући на питање новинара на шта ће потрошити новац од одштете уколико је добије, шешељ је рекоа да ће највише отићи за СРС, али и у добротворне сврхе.

„Највише бих волео да донирам новац Српској књижевној задруги, Матици српској и волео бих да финансирам штампање целоукупне српске књижевности до Вука Караџића“, рекао је Шешељ.

Он је рекао да су судије у судском већу Жан Клод Антоанети и Мандиаје Нианг, показали да су професионализам, част и образ изнад сваког политичког притиска, те да су притисцима одолели и донели, с правног аспекта, једину могућу пресуду.

Он је изразио жаљење што његови, како је навео, блиски пријатељи, Милан Мартић, генерал Здравко Толимир, Радован Караџић и многи други нису имали у судском већу часне и поштене судије, наводећи да би и они у том случају били ослобођени.

„Мој став према Хашком трибуналу као антисрпском суду и инструменту новог светског поретка није се ни за длаку променио“, рекао је Шешељ.

Хашки трибунал ослободио је данас Војислава шешеља по свих девет тачака оптужнице, која га је теретила да је говором мржње подстицао и подржавао ратне злочине у Хрватској и Босни и Херцеговини током ратних сукоба и протеривање Хрвата из Војводине.

Информер