Vozač nije bio pod dejstvom alkohola

autobus
TREBINJE | Obdukciju tijela tri putnice koje su nastradale u saobraćajnoj nesreći u mjestu Dučela kod Foče danas su proveli doktori sa Instituta za sudsku medicinu Banjaluka, a rezultati obdukcije biće poznati uskoro, potvrdio je za Radio Trebinje Srđan Vukanović, portparol Okružnog tužilaštva Trebinje.
Prema njegovim riječima, radiće se vještačenje tehničke ispravnosti autobusa, a prikupljaće se i ostali materijalni dokazi kako bi se utvrdio uzrok nesreće, kao i postojanje osnova eventualne krivične odgovornosti vozača.
„Vozač autobusa firme ‘Centrotrans’ iz Istočnog Sarajeva je saslušan i alkotestiran, pri čemu nije utvrđeno prisustvo alkohola u krvi“, kaže Vukanović.
Podsjetimo, u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila 11. januara, oko 23 časa, na lokalitetu Dučela, na putu Foča-Šćepan Polje, nakon što je autobus, koji je saobraćao na liniji Pale-Herceg Novi, sletio u provaliju, poginule su crnogorske državljanke Marijana Medojević i Amina Avdić, te Dragana Gluhović sa Pala, a povrijeđeno je 13 osoba.
Ranka Lukić iz Herceg Novog, koja je teško povrijeđena u nesreći, stabilnog je zdravstvenog stanja, a i dalje se nalazi na intenzivnoj njezi, potvrđeno je u fočanskoj bolnici.
V.M.