Вриједна донација требињским хуманистима

ТРЕБИЊЕ I Представници Црвеног крста београдских општина Раковица и Чукарица, као и Раде Петровић из Београда, донирали су требињској организацији Црвеног крста десет комплета опреме за теренску службу.

Београдски хуманитарци требињским колегама донирали су прслуке и панталоне, док је Требињац Раде Петровић Црвеном крсту у Требињу послао вриједну личну донацију, јакне за теренски рад.

У Требињу је данас завршен тродневни семинар из програма “Борба против трговине људима”, а водитељи семинара били су сертификовани инструктори Црвеног крста Раковица и Чукарица, чија сарадња са требињским Црвеним крстом траје већ двије године.

Посљедњег дана едукације и дружења хуманиста из Београда и Требиња у центру града организована је презентација на којој су дјеца из требињског вртића „Наша радост“ кроз игру и забаву упозната са опасностима од трговине људима, гдје су најчешће жртве најмлађи.

„Трговина људима је велики проблем зато кроз игре и радионице са дјецом из вртића ‘Наша радост’ желимо од најмањих ногу да им укажемо на тај велики проблем“, рекао је за Радио Требиње Марко Савовић, волонтер требињског Црвеног крста.

Он се посебно захвалио Црвеном крсту Чукарица и Раковица, као и Раду Петровићу на вриједној донацији.

„У Требиње смо стигли поводом Европског дана борбе против трговине људима, а са нама су ове године и колеге из Црвеног крста Чукарица. Сматрамо да је наше поднебље, РС и Србија, као сиромашније земље у односу на остатак Европе, погођено овим проблемом и зато смо данас са дјецом на тргу у Требињу да би им показали како да се заштите и да то могу пренијети другарима“, рекла је Бојана Милутиновић, члан Управног одбора Црвеног крста Раковица.

Д.Ч.