Вриједна донација за болницу и школе

ТРЕБИЊЕ │ Требињској Болници и средњим школама у нашем граду синоћ је стигла вриједна донација из Фрибурга у Швајцарској, коју су обезбједили Петар и Сања Алексић и Гвидо Штокли из Удружења „Малтешки ред Швајцарске“.

Донација је у Требиње стигла уз подршку Градске управе на челу са градоначелником Требиња Луком Петровићем – каже Борислав Грубач, директор Болнице.

„У питању су три хемодијализна апарата, један портибилни респиратор, неколико монитора за праћење пацијентових виталних функција и параметара, вриједна кухињска опрема у виду етажних пећи и топлих столова за гријање, канцеларијски намјештај у виду столова и столица за опремање неколико канцеларија као и велика количина санитетског материјала неопходног за рад болнице“, каже Грубач и додаје да ће требињска Болница са ова три хемодијализна апарата унаприједити рад нашег хемодијализног центра.

„Поред тога што ће нам служити као бек-ап варијанта, проширићемо капацитете за већи број пацијената. Што се тиче и других апарата они ће у многоме допринијети нашем раду. Ово је заиста вриједна донација која ће нам бити од изузетне помоћи“, рекао је он.

У оквиру ове донације стигла је спортска опрема и за требињске средње школе.

Према ријечима Дарка Ракића, директора Техничке школе Требиње, ријеч је о опреми за фискултурну салу.

„Велики број лопти, струњаче, опрема за гимнастику, мрежа за голове, шведски сандуци који ће понајвише користити новој сали, која се отвара у оквиру средњошколског центра, тако да ће ученицима олакшати извођење часова Физичког васпитања“, објашњава Ракић.

С.П.