Вртић у Љубињу ради с минималним средствима

068013

ЉУБИЊЕ l Због лоше материјалне ситуације родитеља, број дјеце, која бораве у вртићу у Љубињу, није сталан. Уз све потешкоће с којима се сусреће, ова васпитна установа, ради с минималним средствима.

Већ три године, преласком оснивача установе – Општине Љубиње, на трезорски начин пословања, годишња издвајања из буџета су ограничена.

Ове године предвиђено је 42.000 марака за плате и материјалне трошкове, а приход од уплата родитеља планиран је на око 16.000. Плате шест запослених су минималне.

Претходних година, али и ове године, с мањим донацијама учествовала су министарства просвјете и културе и породице, омладине и спорта, и предузеће Хидроелектране на Требишњици.

С 3.000 марака, од ове године, биће опремљене дјечје собе и купљен дидактички материјал. Васпитачи кажу да боравак дјеце у вртићу има предности.

Цијене боравка дјеце крећу се од 45 марака, за трочасовни боравак, до 95 марака за цјелодневни боравак. Најмањи број дјеце је у цјелодневном боравку.

Срећна околност за љубиснки вртић јесте то што је претходних година, уз донације, објекат стар тридесет година, саниран и релативно добро опремљен. Уколико стигне нова новчана донација, кажу одговорни, биће употријебљена за мање поправке.
РТРС