Вучић данас у Загребу

Предсједник Србије Александар Вучић данас почиње званичну дводневну посјету Хрватској, гдје ће се састати са хрватским државним врхом.

Такође, како је најављено, учествоваће на пословном форуму привредника двије земље, а у уторак ће посјетити Вргинмост и потом говорити на Скупштини СНВ и ЗВО.

Свечани дочек предсједника Србије биће приређен у 10.30 сати испред сједишта хрватске предсједнице на Пантовчаку, да би у 10.45 сати почео „тет-а-тет“ сусрет предсједнице Колинде Грабар Китаровић и предсједника Вучића, саопштила је Служба за сарадњу са медијима предсједника Србије.

Планирано је да састанак двоје предсједника траје један сат, да би у 11.45 почели билатерални разговори званичних делегација Србије и Хрватске. Грабар Китаровић и Вучића обратиће се медијима у 12.30 сати.

Потом ће српски предсједник отићи у Владу Хрватске, гдје ће у 13.35 сати имати „тет-а-тет“ разговор са премијером Андрејем Пленковићем. Састанак предсједника Вучића и предсједника Хрватског сабора Гордана Јандроковића планиран је за 15.15 сати.

У 16 сати предвиђено је обраћање Грабар Китаровић и Вучића на Хрватско-српском привредном форуму у Хрватској привредној комори.

Састанак предсједника Вучића и предсједнице Грабар Китаровић са полазницима Академије СНВ и представљање пројекта „Будућност Срба у Хрватској“, биће одржан у 16.45 сати у Митрополији загребачко-љубљанској.

Предсједник Србије ће сутра, другог дана посјете, у 10 сати у Вргинмосту имати састанак са становницима тог мјеста, обићи основну школу „Гвозд“, и посјетити једну породицу.

Предсједник Вучић ће се поподне, у 16 сати у Загребу, обратити на Другој великој скупштини СНВ и ЗВО у дворани Лисински, наведено је у саопштењу.

Танјуг