Вучић: Имам владу

vucic

БЕОГРАД │ Александар Вучић изјавио је данас да има готово цио састав будуће владе, осим два ресора која још није ријешио.

Вучић је, послије консултација са шефом државе, рекао новинарима да у влади жели људе невезано за њихову партијску припадност, већ људе који су спремни да се боре за Србију.

Такође је истакао да је водио рачуна да то буду људи који могу да имају резултате, а не који уживају симпатије јавности и умеју „да дриблају“.

Подсјетио је да је у влади било министара којима су медији били веома наклоњени, али да то нису правдали резултатом.

„Потребни су нам тимски играчи, људи са правом грађанском храброшћу, а то значи да могу да се супрортставе увреженом мишљењу да имамо само проблеме…“, прецизирао је.

Вучић обавијестио Николића да има већину за формирање владе

Предсједник Србије Томислав Николић одржао је данас констулације са Александром Вучићем, представником изборне листе „Александар Вучић – Србија побеђује“, који је га је обавијестио да има већину за формирање владе.

Изборна листа, на чијем је челу Александар Вучић, освојила је највећи број посланичких мјеста у новом сазиву скупштине Србије.

Предсједник Николић је том приликом нагласио да протекли избори ниси зауставили напредак Србије и изразио очекивање да ће динамика реформи бити настављена, а да су резултати већ видљиви, саопштила је Прес служба предсједника.

Вучић је, како се наводи, представио план и програм развоја Србије у наредне четири године.

Председник Николић ће, како се наводи, у складу са Уставом саслушати мишљења представника изабраних изборних листа и након тога, предложити Скупштини Србије, кандидата за предсједника владе.

Предсједник Николић је поручио да ће, у складу са својим уставним овлашћењима, дијелити са владом одговорност у суочавању са искушењима и изазовима као и да ће се и у будућности залагати за наставак реформи, мир и стабилност у региону и продубљивање добрих односа на међународном плану.

Тањуг