Вучић најавио посјету источној Херцеговини

БЕОГРАД │ Предсједник Србије Александар Вучић најавио је синоћ да ће са предсједником РС договорити да у априлу, за када је најављена његова посјета Мостару, заједно посјете Херцеговину и да види како Србија може да помогне том крају.

„Договорићу са Додиком да заједно посјетимо дио Херцеговине, шта он одреди, Требиње, Гацко, Билећу, Невесиње. Мислим да Србија гради вртић у Требињу. То је оно што ми можемо да помогнемо. Не можемо да помогнемо у оружју, али можемо школама, вртићима, универзитетима“, рекао је Вучић гостујући у емисији „Ћирилица“ телевизије „Хепи“.

Он је рекао и да је његово мишљење да је неко снажан колико зна, те да стога Србија подржава рад „Андрићевог института“ у Вишеграду и, како је нагласио, нема никакав проблем са тим.

„Помагаћемо РС у складу са Дејтонским мировним споразумом, у складу са нашим обавезама, у складу са тим колико можемо, а, као што видите, можемо. Људи у Српској су захвални за то“, истакао је Вучић.

Он је рекао да је прошле године од Београда тражено да приведе предсједника РС-а Милорада Додика због, како је рекао, „не знам неке виле“.

“Био је званичан захтјев за привођење председника РС прије годину дана. Замислите да Србија приводи предсједника Републике Српске. Јесте ли ви нормални? Шта хоћете, да правимо границу онакву каква је некада раније прављена? Да не пуштамо наш народ да уђе у Србију, да не дамо нашем народу који хоће да иде у РС и у БиХ да пређе границу? Тако нешто се никада неће догодити”, поручио је Вучић.

На констатацију да постоје стални покушаји дестабилизације РС, Вучић је навео да не сумња да ће таквих покушаја бити, али да је увјерен да то никоме неће успјети.

Када је ријеч о критикама најаве доношења декларације о интересима српског народа, Вучић је нагласио да нико од оних који су тако реаговали није имао појма ни шта ће у декларацији да пише, да нико није написао ни слово, а сви у региону и у Србији су већ писали „каква је то катастрофа“.

Писали су да је то позив на ‘велику Србију’, а појма немају“, рекао је Вучић.

На најаву водитеља емисије „Ћирилица“ да је предсједник бх. ентитета Милорад Додик његов наредни гост, Вучић је рекао да Додик можда сврати и код њега и да је „предсједник РС-а, као и сав српски народ, добродошао у свој Београд и своју Србију“.

Радио Требиње /Фокус