Вучић: Очувати демократски поредак, мир и стабилност

vucic

БЕОГРАД │ Поводом догађаја у Турској Влада Србије одржала је састанак са премијером Александром Вучићем.

Одржана је и сједница Бироа за координацију служби безбједности Србије. Након састанка Вучић је одржао прес конференцију.

Премијер Србије је изразио жаљење због догађаја у Турској, рекавши да очекује да ће Турска превазићи ову кризу, те очувати демократски поредак, мир и стабилност. Истакао је да је то је од великог значаја за Блиски исток, Европску унију, Србију и регион.

– Увјерени смо да ће турска као велика и изузетно значајна земља имати снаге да се тако понаша у будућности и да вољу турског народа, турских грађана проведе у дјело – рекао је Вучић на конференцији за новинаре.

Вучић је позвао грађане Србије да не путују у Турску.

Премијер Србије је рекао да очекује разговоре са четири нове компаније из Турске које желе да инвестирају у Србију.

Говорећи о мигрантској кризи Вучић је рекао да Србија неће бити „паркинг за мигранте“.

– Влада Србије формираће заједничке тимове полиције и Војске Србије који ће заштити границе Србије од илегалног уласка миграната, али и од илегалног и криминалног понашања наших и туђих кријумчара – рекао је премијер Србије.

Он је рекао да је на сједници Бироа за координацију служби безбједности одлучено да се на основу Закона о одбрани формирају заједничке снаге полиције и војске и да је за то потребна сагласност предсједника Србије Томислава Николића, коју је он и усмено дао.

– Република Србија свим политичким средствима чуваће регионалну стабилност. У сваком моменту смо спремни да заштитимо границе Србије и интересе наше земље – рекао је Вучић говорећи о ситуацији у региону.

Он је позвао грађане Србије да очувају мир и стабилност.

– Нећемо дозволити ниједан напад на грађане Србије муслиманске вјероисповести, нити пропагирање мржње и насиље према грађанима муслиманске вјероисповијести – истакао је Вучић.

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић је рекао да оно што се дешава у Турској има далекосежне посљедице на све оно што се дешава у Србији.

– Ситуација је озбиљна, захтијева одлучност и одговорне мјере и јасно је да су бројне стране службе уплеле своје прсте у дешавања у Турској – истиче Стефановић.

РТРС