Вучић поручио Путину: Србија се суочава са провокацијама, сачуваћемо војну неутралност

Предсједник Србије Александар Вучић и председник Русије Владимир Путин састали су се данас у Москви.

Предсједник Србије током састанка у Москви рекао је руском лидеру да је ситуација на Западном Балкану врло комплексна и да се Србија суочава са провокацијама.

Вучић је Путину поручио да је ситуација на Западном Балкану врло комплексна и да се Србија суочава са провокацијама, али да ће сачувати војну неутералност.

“Ситуација у нашем региону врло је сложена, потребно је мерити сваку реч и политички потез. У тренуцима када економски напредујемо и можемо да будемо задовољни економским прогресом, имамо значајне политичке проблеме у региону и, рекао бих, много је тога што није сасвим сигурно какав исход може да буде, уколико би дошло до било каквог нарушавања стабилности и мира„, упозорио је Вучић у понедељак у изјави српским медијима у Москви.

Он је најавио да ће са Путином разговарати о билатералним односима, с једне стране, који су политички добри, економски добри, али морају да буду много бољи, као и да ће разговарати о ситуацији у региону и свету, како би добио савете и о томе како да Русија нама може помогне у остваривању нших политичких и националних циљева.

Разговараћемо и о много конкретних пројеката. Они су од значаја за бољи живот наших грађана, животни стандард наших људи, богатије српско друштво„, казао је Вучић.

Новости