Vučić poslao protestnu notu Haškom tribunalu

vucic

BEOGRAD I Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić poslao je danas protestno pismo predsjedniku Mehanizma Međunarodnog krivičnog tribunala u Hagu Teodoru Meronu, u kome je izrazio protest povodom posljednjih dešavanja u tom tribunalu.

„Predsjednik Vlade Srbiije je kao sto je ranije izjavio, danas poslao protestnu notu, u kojoj je izrazio protest zbog poslednjih dešavanja vezanih za postupke Haškog tribunala, ali i za smrt okrivljenog, odnosno osuđenog našeg građanina Zdravka Tolimira“, rekao je za Tanjug ministar pravde Nikola Selaković.

Detalji tih pisama neće se iznositi u javnost, iako je ključne delove toga predsednik Vlade Srbije već i izneo prilikom jučerašnjeg obraćanja, rekao je Selaković.

Hag: Tolimir preminuo prirodnom smrću

HAG I General u penziji Vojske Republike Srpske i haški osuđenik Zdravko Tolimir umro je prirodnom smrću u pritvorskoj jedinici Haškog tribunala, saopštio je sud.

U saopštenju tribunala navodi se da su autopsiju sprovele holandske vlasti u skladu sa standardnim procedurama prema nacionalnom zakonu Holandije.
Agencije