Вучић се састао са Ником Вујичићем

20160418133238_365570

БЕОГРАД I Предсједник Владе Србије Александар Вучић примио је јутрос познатог аустралијског хуманисту и мотивационог говорника српског поријекла Николаса Џејмса Вујичића.

Вучић је Вујичића примио у згради Владе Србије. Вујичић (1982) је са 17 година почео да држи предавања о својим проблемима и основао непрофитну организацију „Живјети слободно“.

До сада је посјетио 24 земље, а његова предавања је пратило преко три милиона људи.

Вујичић је јуче у Београду промовисао своју нову књигу „Останите јаки“ о вршњачком насиљу, а његови поштоваоци сатима су чекали да би им потписао књигу и сликао се са њима.

„Kо год да сте и колико год да имате година никад се нећете срести са могућностима и новим шансама у животу без противљења, малтретирања са стране и одбијања“, рекао је Вујичић.

Он је истакао да будућност Србије лежи у младим генерацијама и да књигом жели управо њих да охрабри, да буду људи од интегритета, како би и они могли да охрабре друге.

Највећи проблеми у свијету, додао је, дешавају се када неко вјерује да је важнији од других или да је други мање вриједан од осталих.

Он је додао да је убиједио оца, да такође напише књигу, како би подијелио своје искуство и тиме помогао другима.

“Не можемо да избјегнемо бол, као ни изазове и искушња, али можемо да научимо из њих“, рекао је Вујичић.

Вујичић ће током посјете Србији, данас одржати студентско предавање у Новом Саду и Kрагујевцу, а у уторак у Београду и Нишу.

Агенције