Vučić: Smjene u VS pitanje za vojne organe

vucic

BATAJNICA | Vojska Srbije (VS) je jedinstvena i snažna, u njoj ne postoje sukobi i ona je spremna da ispuni sve zadatke koji joj se postave, poručio je danas u Batajnici premijer Aleksandar Vučić, dodajući da je pitanje eventualnih smjena u VS zbog pada vojnog helikoptera pitanje za vojne organe.
Odgovarajući, naime, na pitanje novinara na aerodromu Batajnica o tome da li će biti smjena zbog pada vojnog helikoptera 13. marta, premijer je rekao da je to pitanje za vojne organe, a da Tužilaštvo radi svoj posao.
Dodao je da ne može da kaže kada će Tužilaštvo iznijeti konkretne nalaze, jer je to samostalni organ, koji samostalno donosi odluke i jer je pravosuđe nezavisno.
Vojska Srbije će obavljati svoje zadatke u skladu sa Ustavom, zakonima i čašću, naveo je Vučić i naglasio: „Oni čiji je pokušaj bio da nam avioni više ne lete i da vojsku kao najbolju instituciju uruše – u tome neće uspeti“.
Avioni će, dodao je, uvek letjeti kada za to bude potrebe, kao što je bio slučaj i danas.
Premijer je naveo da je sa ministrom Bratislavom Gašićem i rukovodstvom Vojske Srbije razgovarao o helikopterskoj nesreći, da je bilo riječi i o poštovanju procedura, te da je konstatovano da će se takvi slučajevi dešavati, jer se radi o vojsci, o specifičnim zadacima i „prosto se na takve stvari, nažalost, mora računati“.
Agencije