Вучић: Србија ће увијек бити уз Српску!

БЕОГРАД │ Предсједник Србије Александар Вучић упутио је данас честитку предсједнику Републике Српске Милораду Додику поводом Дана Републике у којој је поручио да ће Србија увијек бити уз Српску, пружајући јој искрену и несебичну подршку и његујући економске и нераскидиве културне и духовне везе.

„У име грађана Србије и у своје име, Вама, Влади и народу Републике Српске честитам Дан Републике Српске, чврсто верујући у Вашу вољу и истрајност да јој обезбедите просперитет и благостање, уједно чувајући мир и стабилност у Републици Српској и БиХ“, поручио је Вучић у честитки.

Вучић је Додику пожелио много успјеха у раду, а Републици Српској постојаност и дуговјечност, саопштено је из прес-службе предсједника Србије.

Председник Републике Српске Милорад Додик захвалио је предсједнику Србије Александру Вучићу на честитки поводом Дана Републике Српске и, како је нагласио, свему што чини на доброј и успјешној сарадњи између РС и Србије.

Додик је рекао да га је Вучић јутрос назвао и честитао му обиљежавање тог дана, као и да је предсједник Србије упутио телеграм грађанима Републике Српске.

Он је оцијенио да су односи између Српске и Србије одлични и да „никад нису били бољи“.

„Много пројеката заједно реализујемо, то нам даје снагу и повјерење у то да смо на добром путу. Наша сарадња и европски пут нису упитни. Желимо да видимо Српску веома видљиву на том путу сходно нашим правима и овлашћењима које имамо и да обацимо било какву могућност да тај европски пут буде пут укидања Републике Српске“, рекао је Додик.

Извор: СРНА/РТРС