Вучић: Све ћу рећи Путину

Шта год да радимо, како год да радимо, наши руски партнери, чију подршку уживамо, морају да буду упознати са тим, рекао је предсједник Србије Александар Вучић уочи састанка са руским предсједником Владимиром Путином у Москви, са којим ће разговарати о економским, али и политичким темама које се односе на КиМ и регион.

– За Србију је од кључног значаја подршка Русије у Савјету безбједности УН, јер је у УН, Савјету безбједности и Генералној скупштини Русија једна од земаља чију имамо подршку. Шта год да радимо, како год да радимо, наши руски партнери морају не само да буду упознати са тим, већ морају да нас подржавају. Ако нас не подржавају, све што радимо нема никаквог смисла – рекао је Вучић у Нишу.

– Борићу се за њихову подршку. До сада су подржавали ставове Србије – казао је предсједник Србије.

Он је захвалио Путину на томе што је нашао времена да поново разговара са делегацијом Србије.

– Имаћемо најприје разговор у четири ока, а биће још састанака са стране, који су важни за будућност наше земље. Биће много економских тема, суштинских политичких тема у вези са КиМ, тема од изузетног значаја за Србију – навео је Вучић.

Истакао је да ће касније и Путин посјетити Србију, те да су се они већ раније сусрели 12 или 13 пута, много више од свих предсједника и премијера Србије у посљедњих 25 година.

Вучић је нагласио да ће са Путином разговарати и о економским темама, и то не само о енергетици, и додао да је Влада Србије послала своје идеје и пројекте и да је идеја да се повећа трговинска размјена са Руском Федерацијом.

Предсједник Србије је навео да Путин посвећује велику пажњу стању у региону и Србији и да му је Србија захвална на томе.

sputniknews.com