Вучић Загребу: Нисмо ни фасцинирани, нити уплашени пријетњама о блокади преговора

vucic

ЉИГ │ Признајем да не разумем увек хрватске званичнике, рекао је премијер Александар Вучић одговарајући на питања новинара како види поруке из Загреба о могућем успоравању пута Србије ка ЕУ.
“Србија никога не дира, никоме ништа лоше не жели, али само тражи да је пусте на миру”, истакао је Вучић.

Премијер Александар Вучић рекао је да Србија веома поштује своје комшије. „Они су веома моћни и снажни. Ми ћемо да радимо свој посао, али ако мисле да смо фасцинирани њиховом аргументацијом или много уплашени, грдно су се преварили„, истакао је премијер, одговарајући на питања новинара, након поптписивања уговора о обнови школе у Љигу, преноси Тањуг.

О блокади преговора, којом пријети Загреб, најтеже му је да говори, јер се, додао је Вучић, труди да оћути на провокације.
„Признајем да не разумем увек хрватске званичнике и то је најтеже што ћу о њима да кажем„, рекао је Вучић. Премијер је поновио да Србија никога не дира, да никоме ништа лоше не жели, али да само тражи да је пусте на миру.

“Ништа нам више није потребно. Само нас оставите да живимо свој живот. Ништа вам не чинимо. Чак вам и не помињемо сваки дан 300.000 избеглих људи, које сте протерали са својих огњишта. Ви нама ваљда тим поводом држите лекције и предавања сваког дана. Ћутао сам и кад су званичници дозволили црнокошуљашима да се шетају по центру Загреба, јер сам хтео добре односе с комшијама“, поручио је Вучић, примјетивши да је прећутао све придике, и то не зато што се плашио, већ зато што је мислио да су стабилност и мир кључни за регион и за народ у Србији.

Како је примјетио, Хрватска је чланица ЕУ и Унија не реагује на неке ствари које се чине у тој земљи или рецимо Пољској, а да се то догодило у Србији реакције би већ биле драстичне.
Агенције