Вучко Башић најуспјешнији такмичар ауто-релија „Kозара-Сутјеска“

ТЈЕНТИШТЕ I На Тјентишту је јуче завршен тродневни ауто-рели „Kозара-Сутјеска“ тријумфом Ауто-мото друштва „Херцеговина“ из Требиња, у категорији „турист“ и Спортског ауто-клуба „Kомотин“ из Јајца у категорији „спринт“.

У генералном поретку најбољи су били у категорији „турист“ Вучко Башић из „Херцеговине“ и у категорији „спринт“ и Давор Сикима из клуба „Kомотин“.

Мишо Миљанић, члан Ауто-мото друштва „Херцеговина“ освојио је четврто мјесто на Мраковици и прво на Тјентишту, друга класа у „турист“ категорији.

Башић је био први и у етапном тамичењу и у генералном пласману и проглашен је за најуспјешнијег такмичара трке.

Он је истакао да су возачи из Требиња прешли готово 850 километара, али да су их аутомобили добро „слушали“.

„Рели се не своди само на испит спретности, него су ту и испити тачности и брзине, а наравно дужни смо испред Ауто-мото савеза да промовишемо безбједну вожњу“, рекао је Башић.

Рели се састојао из двије етапе, од Бањалуке до Kозаре и од Kозаре до Сутјеске, у оквиру којих је организовано више дисциплина, па се осим брзине, која је и овога пута била одлучујући фактор, испитивала спретност возача и поштивање саобраћајних прописа, као и теоријско знање о правилима саобраћаја.

На овој традиционалној спортској, али и саобраћајно-превентивној и туристичкој манифестацији, учествовао је 101 возач из БиХ.

Овај јединствени тип релија организован је поводом 25 година од оснивања Ауто-мото савеза Републике Српске уз сарадњу Ауто-мото друштава, а подржали су га предсједник Народне скупштине Српске и Министарство саобраћаја и веза.

Радио Требиње

Фото: Срна