Vučko Bašić najuspješniji takmičar auto-relija „Kozara-Sutjeska“

TJENTIŠTE I Na Tjentištu je juče završen trodnevni auto-reli „Kozara-Sutjeska“ trijumfom Auto-moto društva „Hercegovina“ iz Trebinja, u kategoriji „turist“ i Sportskog auto-kluba „Komotin“ iz Jajca u kategoriji „sprint“.

U generalnom poretku najbolji su bili u kategoriji „turist“ Vučko Bašić iz „Hercegovine“ i u kategoriji „sprint“ i Davor Sikima iz kluba „Komotin“.

Mišo Miljanić, član Auto-moto društva „Hercegovina“ osvojio je četvrto mjesto na Mrakovici i prvo na Tjentištu, druga klasa u „turist“ kategoriji.

Bašić je bio prvi i u etapnom tamičenju i u generalnom plasmanu i proglašen je za najuspješnijeg takmičara trke.

On je istakao da su vozači iz Trebinja prešli gotovo 850 kilometara, ali da su ih automobili dobro „slušali“.

„Reli se ne svodi samo na ispit spretnosti, nego su tu i ispiti tačnosti i brzine, a naravno dužni smo ispred Auto-moto saveza da promovišemo bezbjednu vožnju“, rekao je Bašić.

Reli se sastojao iz dvije etape, od Banjaluke do Kozare i od Kozare do Sutjeske, u okviru kojih je organizovano više disciplina, pa se osim brzine, koja je i ovoga puta bila odlučujući faktor, ispitivala spretnost vozača i poštivanje saobraćajnih propisa, kao i teorijsko znanje o pravilima saobraćaja.

Na ovoj tradicionalnoj sportskoj, ali i saobraćajno-preventivnoj i turističkoj manifestaciji, učestvovao je 101 vozač iz BiH.

Ovaj jedinstveni tip relija organizovan je povodom 25 godina od osnivanja Auto-moto saveza Republike Srpske uz saradnju Auto-moto društava, a podržali su ga predsjednik Narodne skupštine Srpske i Ministarstvo saobraćaja i veza.

Radio Trebinje

Foto: Srna