Вучуревић: МЛАДИЋУ И СВИМ СРПСКИМ ХЕРОЈИМА пресуђено још прије три деценије

ТРЕБИЊЕ │ Генералу Ратку Младићу није пресуђено ни данас ни јуче, генералу Младићу и свим другим истакнутим браниоцима српског народа у БиХ пресуђено је прије непуних 30 година, каже за Радио Требиње некадашњи предсједник СО Требиње Божидар Вучуревић, коментаришући данас изречену пресуду команданту Војске РС пред хашким трибуналом.

„Креатори разбијања Југославије су знали да ће само Срби гинути за своју државу и бранити свој народ, јер су за ту државу два пута страшно страдали. Зато су од свјетских моћника унапријед осуђени сви они који се буду истакли у одбрани и ометању њихових срамних планова. Дакле, Ратку Младићу није пресуђено данас, њему је само прочитана пресуда удовољавајући тим свјетским моћницима који су нам разбили државу и толико нас скупо коштали – јер много смо жртава положили, много је спаљених кућа, много прогнаних Срба из Хрватске, Косова и других крајева“, казао је Вучуревић за Радио Требиње.

Међународни кривични трибунал за бившу Југославију осудио је првостепено генерала Ратка Младића, команданта Главног штаба Војске Републике Српске, на доживотну казну затвора.

Д.Ч.