Вукановић позвао Додика на полиграф

371610_1

Небојша Вукановић, савјетник замјеника председавајућег Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Младена Босића, изјавио је за БН ТВ да власт и режимски медији у Српској покушавају да, заменом теза, сакрију криминал у коме учествује сам врх Републике Српске.

Захваљујући доказима које сам донио, Миле Радишић се нашао иза решетака, истиче Небојша Вукановић.

„Ми смо били приморани да радимо такве кораке кад већ институције не функционишу и полиција, тужилаштво и истражни органи не раде свој посао, ми смо морали предузети кораке и захваљујући управо том доказном материјалу који смо донијели који говори о криминалу министра финансија Зорана Тегелтије и његовим везама са Уникредит банком Миле Радишић се нашао иза решетака. Миле Радишић је ухапшен да не би постао свједок сарадник“, каже Вукановић и додаје:

 

„У ствари, ове двије особе, које се крију на режимском сервису, нудиле су нам снимак на којем Миле Радишић говори о томе на који је начин саграђена зграда `Гранд трејда` у Бањалуци. За тај снимак који, нажалост, нисмо купили тражили су 50.000 КМ. На том снимку Миле Радишић говори о градњи зграде `Гранд трејда`. Та згрда коштала је око 70 милиона КМ и на том снимку Миле Радишић је веома љут на свог кума Милорада Додика и он дословно каже: ‘Замислите какав је то човјек кад је спреман да жртвује 15 милиона КМ које је уложио у ту зграду’. Дакле, Милорад Додик је у зграду уложио 15 милиона КМ тако што је земљиште на Мејдану, три дунума земље које је Радишић добио од града Бањалуке за 100.000 КМ, Миле Радишић је препродао Љуби Ћубићу, власнику `Нискоградње` за 5,5 милиона КМ“, појашњава Вукановић и додаје:

 

„И то није био новац Љубa Ћубића, већ је на тај начин – плаћајући 50 пута скупље земљиште – Милорад Додик финансирао изградњу зграде `Гранд трејда` с намјером да се та зграда изнајми или прода `Телекому` и да се та инвестиција вишеструко отплати. Ако је остао и један слободан полиграф од Рајка Дукића, ја предлажем да ја и предсједник Републике Српске Милорад Додик одемо на полиграф и да се утврди да ли је истина то што они мене оптужују да сам ја наговорио ова два разбојника да сниме тајно Милета Радишића, а, с друге стране, да предсједник каже да ли је уложио 15 милиона КМ у градњу зграде `Гранд трејда` у Бањалуци и да ли је његовим новцем купљено земљиште на Мејдану од Милета Радишића, плаћено 50 пута скупље него што је Радишић платио граду Бањалука.“

 

Вукановићу није јасно зашто се крије идентитет наводног тајног свједока који се појавио на РТ РС-у.

 

„То је Борис Грујић, који се представио као колега који ради на Бел телевизији, који је тражио да ступи у контакт са Босићем, јер за њега има веома важан материјал и доказе које би могао да користи у судском поступку против Додика. Рекао је да има човјек у Бањалуци који је снимио Милета Радишића, који је проговорио о цијелом том криминалу. Ја сам отишао у Београд, био сам једина веза, нисмо никога на нешто тјерали и приморавали. То су монтиране оптужнице у Гебелсовом стилу.

 

То су провидне оптужбе и право је вријеме да истражни органи утврде како је финансирана градња зграде `Гранд трејда` у Бањалуци, у коју је наводно требало да усели М:тел“, закључио је Вукановић.

 

БН ТВ