Вулин: Небо Србије чувано, земља мирна и безбједна

Министар одбране Србије Александар Вулин и начелник Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Милан Мојсиловић дочекали су Нову годину са дежурним јединицама ловачке авијације ангажоване у систему противваздухопловне одбране на аеродрому „Батајница“.

Вулин је истакао да је небо Србије ноћас било слободно и чувано захваљујући упорности, самопријегору, пожртвовању и професионализму свих припадника Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране /РВиПВО/, саопштено је из Министарства одбране.

„Можемо да кажемо да је наше небо слободно и да је Србија мирна и сигурна. Неке друге земље допуштају да њихово небо чувају друга ваздухопловства, али наше слободно небо чуваће српски авиони, пилоти и српска противваздухопловна одбрана“, рекао је Вулин.

Он је пожелио свим припадницима Војске Србије да 2019. буде година даљег развоја и јачања Војске Србије, али и година мира, стабилности и безбједности.

Генерал Мојсиловић изразио је велико задовољство што је вечерас у борбеној јединици 204. ваздухопловне бригаде, у којој је приказан рад у повишеном степену приправности ловачке паре.

Пилот у дежурној јединици капетан Небојша Радојковић, нагласио је да та јединица непрекидно ради у систему дежурних снага за заштиту ваздушног простора Србије – 24 часа дневно, седам дана недјељно и 365 дана годишње.

Вулин и Мојсиловић посјетили су дежурне јединице ловачке авијације Србије у пратњи команданта РВиПВО генерал-мајора Душка Жарковића.

СРНА