Вулин поручио Скоту: Србија се не стиди оних који су је бранили

Србија није изазвала ратове и не треба да се стиди оних који су је бранили, поручио је данас министар одбране Србије Александар Вулин, у одговору на коментар америчког амбасадора у Београду Кајла Скота да „мјесеци рада на побољшању имиџа Србије у САД могу бити подривени једном изјавом“.

„Чуди ме да амбасадор не види могућност подривања имиџа и претњу односима у томе што је хашки оптуженик Анте Готовина саветник у Влади Хрватске или у ослобађању /ратног команданта муслиманских снага у Сребреници Насера/ Орића“, рекао је Вулин.

Вулин је подсјетио на то да је некадашњи командант Приштинског корпуса Владимир Лазаревић слободан човјек и да има права да поштује његову борбу и борбу свог народа, пренијели су београдски медији.

„Да ли треба да хвалим бомбардовање и тражим оправдање за отцепљење Косова и Метохије? Не знам војску која би се одрекла и постидела генерала Лазаревића, а ја сигурно нећу. И као што већ недељама можемо да видимо по медијиским нападима на мене, ја сам спреман да платим цену за то“, поручио је Вулин.

Вулин је реаговао на коментар који је Скот написао на свом „Твитер“ профилу гдје је пренио текст „Вашингтон поста“ под насловом „Српски министар одбране хвали осуђеног ратног злочинца“.

Текст америчког листа бави се говором који је Вулин одржао у суботу у Нишу, гдје је, између осталог, рекао да је „прошло време стида и да наступа време тихог поноса када Србија негује и чува успомене на све који су је бранили“.

Вулин је тада рекао и да су сви који су бранили Србију „најхрабрији међу храбрима“, мислећи и на присутног некадашњег команданта Приштинског корпуса Владимира Лазаревића, који је одслужио затворску казну на коју је осуђен у Хашком трибуналу.

СРНА