За безбједност дјеце: Двориште ОШ „Јован Јовановић Змај“ ускоро ће добити неопходну ограду

ТРЕБИЊЕ │ Основна школа „Јован Јовановић Змај“ до почетка новембра ће добити ограђено и адекватно уређено двориште на задовољство  садашњих и будућих ученика, тако да ће дугогодишњи проблем ускоро бити ријешен.

Како је појаснио директор ове школе Дарко Јегић, ријеч је о два пројекта – први се односи на ограђивање цјелокупног дворишта школе,  док други подразумијева уређење школског дворишта.

Оне се захвалио Хидроелектранама на Требишњици, који су урадили пројекат укупне вриједности 50.000 КМ.

„Посебну захвалност дугујемо Влади РС и ресорном министарству, као и Граду Требињу, који су са по 50 процената обезбиједили средства за овај пројекат. Радови ће бити завршени до новембра ове године“, рекао је он.

Према његовим ријечима двориште ће бити адекватно уређено, гдје је планирана и љетна учионица, која ће омогућити извођење наставе на отвореном.

„Планирали смо да подове у дворишту осликамо едукативним садржајима, које ће посебно користити учиници нижих разреда“, рекао је Јегић.

Постављање ограде повећаће безбједност ученика, спријечити нежељена окупљања послије наставе и онемогућити да се у дворишту дешавају разни инциденти.

М.И.